Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les negociacions no avancen a Calsonic Kansei

Les negociacions a Calsonic Kansei no avancen malgrat la manifestació de diumenge als Monjos.

Els treballadors i treballadores de la fàbrica de Calsonic Kansei dels Monjos continuen en una situació tensa i les negociacions entre els sindicats i la direcció de l’empresa no estan assolint acords. <br />L’empresa va anunciar el 29 d’octubre a través d’un comunicat que acomiadaria 120 dels 174 treballadors de la planta i no renovarien cap dels 24 eventuals i argumentava la decisió per la falta de competitivitat de la divisió de radiadors i condensadors, un fet que diuen que els ha provocat importants pèrdues des de fa anys. La planta es dedica des de fa vuit anys a la fabricació d’un producte anomenat UCR, Unificació de Condensador i Radiador, i subministra a grans empreses com Renault Nissan. La fabricació d’aquest producte estava prevista per dos anys més però la direcció ha optat per deixar-lo de fer i traslladen part de la seva producció a la planta matriu del grup, al Regne Unit.<br />Ahir hi va haver una reunió en la qual també va participar el Secretari d’Organització Indústria de CCOO Alt Penedès Garraf Ferran Bruna. Segons Bruna, la direcció continua mantenint la seva decisió de deslocalitzar i només parla d’indemnitzacions sense oferir la possibilitat de donar més temps o buscar un producte alternatiu.

La manifestació que van protagonitzar els treballadors i les seves famílies el diumenge als Monjos ha estat una mostra del malestar de la plantilla que, de moment, segueix ocupant els seus llocs de treball.
Des de Comissions Obreres han destacat que tant la Generalitat com les empreses a les quals proveeix aquesta fàbrica haurien de demostrar responsabilitat amb els treballadors, malgrat trobar-se en plena crisi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: