Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fem pinya presenta un projecte ambiciós

La Plataforma Fem pinya presenta un projecte per a les instal·lacions de l’antic INCAVI que contempla les demandes que han anat recollint.

La plataforma ciutadana pro residència i serveis geriàtrics a l’antic INCAVI va oferir ahir una roda de premsa per presentar el seu projecte. Els integrants de la plataforma insisteixen en la necessitat que Vilafranca disposi d’un equipament d’atenció a la gent gran en les seves diverses necessitats segons l’etapa de la vida. Però han elaborat una opció que recull també altres usos en el mateix solar on es troben les antigues instal·lacions de l’INCAVI, al carrer Amàlia Soler. Plantegen la possibilitat de fer dues plantes subterrànies d’aparcament amb 300 places, espais per a l’Associació de Veïns del barri del Poble Nou, que disposarien de 450 metres quadrats, un hort urbà de més de 2.000 metres quadrats que respondria a les demandes de la CUP i, pel que fa a l’atenció a la gent gran, 32 pisos tutelats, 52 habitacions dobles i una planta baixa dedicada al centre de dia. Amb aquest ambiciós projecte, la plataforma continua recollint signatures. Ara en porten unes 2.000 i segueixen amb el seu propòsit de mantenir noves reunions, les més properes amb l’Associació de Veïns del Poble Nou i amb la Regidoria de la Gent Gran. Des de Fem pinya, el que tenen molt clar és que es necessita un projecte per demanar recursos, siguin aquests els que siguin.

El projecte és molt ambiciós precisament perquè s’han volgut recollir demandes diferents però, des de la plataforma insisteixen en què tot això és possible.
Des de Fem pinya també volen deixar clar que la plataforma és plural i oberta a tothom i que l’únic que persegueix és oferir una qualitat de vida a les persones grans de Vilafranca, ja que l’atenció a la gent gran és cada cop més necessària. Segons la plataforma, hi ha 557 persones majors de vuitanta anys que viuen soles a Vilafranca, 132 de les quals són veïnes del Poble Nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: