Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Baixen les vendes de vi

Les vendes de vi tranquil baixen, tot i la tendència a l’alça d’alguns mercats, principalment per la davallada del mercat interior.<br />

Coincidint amb aquestes dates de Nadal, les bodegues i cellers acostumen a tenir una època important en quan a vendes. Tot i això, aquest any es donen un seguit de circumstàncies que han portat què des del sector es parli d’una davallada en les vendes. Des de UVIPE, es considera que aquesta baixada és més important en els vins tranquils que en els caves; i què en general les exportacions estant salvant alguns resultats. La patronal apunta una baixada de mitjana al voltant del 5%; malgrat que a nivell mundial es pugui parlar d’augment de vendes. El motiu és el descens de vendes en el mercat interior. <br />D’altra banda, des de Unió de Pagesos lamenten sobre tot el fet que continua baixant de manera molt preocupant el preu que es paga per el raïm. Josep Marrugat, representant del sindicat pagès, explicava que aquestes dates s’està començant a liquidar la collita corresponent al 2008, i que el preu està al voltant dels 20 cèntims, quan la mateixa administració ha marcat el preu de cost de producció en 40 cèntims. Per Marrugat, això és una caiguda en picat que no només està afectant als pagesos sinó també a les cooperatives.<br />
Des del sindicat destaquen que es compra per preus impossibles i que cal posar remei amb la implicació de la patronal, empreses i administració.<br /><br />Marrugat apuntava que gran part del baix preu, sobre tot pel que te a veure amb el vi qualificat per cava, és a causa del control que exerceix l’empresa Freixenet sobre més del 50% del mercat d’aquests tipus de vi. Des del sindicat també apunten que consideren què el problema principal pel que fa a les vendes és que tot i que majoritàriament es mantenen els volums, el que ha passat és que els productes que tenen més sortida son els de preus més baixos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: