Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora aquest dissabte l’any Amades

Una exposició acompanyada d’una xerrada i la projecció d’un documental remarquen aquest dissabte dia 28 la commemoració de l’Any Amades a l’Alt Penedès, comarca per altra banda tan lligada a la biografia familiar i també a la labor de recerca popular del mestre Joan Amades.

La jornada, oberta a tothom, s’iniciarà a les 6 de la tarda a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, amb la inauguració de l’exposició "Joan Amades, la memòria del poble" que ha estat possible portar a terme mercès a Òmnium Cultural de l’Alt Penedès i que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Vilafranca, així com la col·laboració dels Castellers de Vilafranca. <br />Tot seguit, també a l’espai de cal Figarot el lingüista Víctor Pàmies pronunciarà una conferència sobre els refranys a través de Joan Amades, des dels temps que el folklorista els recollís oralment fins a la situació actual amb la xarxa d’Internet que facilita poder oferir amb certa immediatesa i amb unes opcions d’actualització constant materials ben diversos i especialitzats. A més, l’actual Internet permet la interacció de l’autor i els lectors, de manera que es pot arribar a oferir materials sota demanda o resoldre dubtes o curiositats d’una manera ràpida i eficient. En acabar, es projectarà el documental "Estimat Amades" realitzat per Raül Contel.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: