Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Medi Ambient aprova el projecte de reforma de la N-340

El Ministeri de Medi Ambient aprova el projecte de reforma de la Nacional 340 entre Altafulla i Vilafranca.<br />

El Ministeri ha anunciat l’avaluació favorable del projecte de reforma dels 48 quilòmetres de la nacional 340 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, tot i que ha apuntat mesures correctores per tal d’assegurar la protecció del medi ambient i els recursos naturals.<br />El projecte afecta concretament l’inici de la variant a Altafulla i a Torredembarra, la variant de Santa Margarida i els Monjos i el final d’aquesta a Vilafranca i l’objectiu és evitar els problemes de trànsit que es produeixen habitualment en els dos sentits i disminuir en la mesura del possible els accidents. Segons la Declaració d’Impacte Ambiental, la DIA, caldrà establir mesures per disminuir la verticalitat en el disseny dels talussos i evitar així el risc d’erosió. I es plantegen obres de drenatge per garantir el funcionament adequat de la xarxa hídrica superficial així com mesures per evitar la contaminació de les aigües.<br />La DIA també estableix que no s’ubicaran instal·lacions auxiliars de cap tipus en els espais que pertanyin al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya, ni a la Xarxa Natura 2000, ni a les zones d’interès arqueològic i arquitectònic. També s’inclourà un estudi del soroll per determinar els nivells sonors, sobretot a les zones més properes a nuclis de població.<br />L’estudi inclou un programa de Vigilància Ambiental en el qual es detallen totes les especificacions necessàries pel seguiment de les obres.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: