Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les músiques de l’holocaust emocionen

Les Músiques de l’Holocaust del Brossa Quartet de Corda emocionen a l’auditori de Vilafranca.

Cinc músics i un actor sobre l’escenari. Paraules de les obres literàries més clares sobre l’holocaust i partitures que es van crear en el si d’aquest horror. Aquesta és tota la matèria prima de l’espectacle Músiques de l’holocaust que diumenge a la tarda es va poder veure a l’auditori de Vilafranca i que va acabar amb aplaudiments sonors i llarguíssims, a més de molts espectadors emocionats.

Músiques de l’Holocaust és una acció musical concebuda a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les pròpies víctimes. Durant la Segona Guerra Mundial, diferents personalitats del món de la cultura vinculades al règim nazi van realitzar enregistraments sonors de les cançons populars cantades per les seves víctimes per tal de no extingir, amb la seva mort, les seves tradicions musicals. El Brossa Quartet de Corda proposa un viatge sonor per aquestes músiques que, tot i l’holocaust, van sobreviure. Un seguit de músiques d’autors com Rudi Gogël, Herbert Zipper, Alexander Kulisiewich i amb la realització d’un pont entre la música clàssica i les músiques klezmer, zíngara i mediterrània es combinen amb una selecció de texts de Primo Levi, Joaquim Amat Piniella, Jorge Semprún i Imre Kertész, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: