Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat la congelació d’impostos per l’any 2010

La congelació dels imports que hauran de pagar l’any que ve els olerdolencs per impostos i taxes és el contingut més rellevant de les ordenances fiscals per al 2010, aprovades per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola de la setmana passada.

<p />

El regidor d’hisenda d’Olèrdola, Artur Santacana, va precisar que aquesta congelació es donava en el tram d’aplicació municipal d’impostos i va recordar que les taxes han de cobrir el cost del servei que es presta. Amb tot, un dels trets més rellevants a subratllar és el manteniment de l’import de la taxa que pagaran famílies i establiments per la recollida de brossa. Recollint una proposta d’ERC, sí que s’incrementa en aquesta taxa el preu per a les grans superfícies comercials i es contempla com a novetat el pagament de contenidors que s’hagin de reposar. <br />En la taxa per la prestació del servei de les escoles bressol s’introdueix el pagament del material dins de la quota, però es passa a cobrar només 10 mesos i mig l’any, enlloc dels 11 actuals. Això reporta un estalvi anual de 28 euros per a les famílies que matriculin els seus fills a l’aula de nadons i de 20 euros per a la resta. Artur Santacana ho destacava i assenyalava que l’Ajuntament assumeix prop d’un 39% del cost del servei, quan la recomanació és que es financiï a parts iguals entre Generalitat, famílies i ajuntament.<br />Pel que fa als impostos, només es varia el tram de l’impost de vehicles de tracció mecànica en el cas dels cotxes i motocicletes de gran cilindrada.

Abans d’acordar-se les ordenances fiscals, el ple també aprovava per unanimitat una modificació de pressupost per valor de 80.230 euros, incloent la previsió d’ampliar personal per a les escoles bressol i els consultoris mèdics, així com l’increment del suport de l’Ajuntament a les comissions que organitzen les festes majors. A la modificació també s’incorpora completar el pagament de l’import de la subvenció anual del Base Olèrdola.<br />Un altre dels punts aprovats en el ple, amb l’acord de tots els grups municipals, va ser la segona addenda al conveni per la restauració de la Torre de Moja, en aplicació de l’u per cent cultural. L’alcalde, Josep Tort, va exposar que l’acord suposava que l’Incasòl aporta 210.000 euros dels 400.000 del pressupost ampliat que cal afrontar per consolidar la Torre.<br />El ple també va aprovar la modificació puntual del POUM a Daltmar derivada de la nova delimitació entre els termes municipals d’Olèrdola i Canyelles. Un altre acord va suposar corregir lleument la relació de béns i drets expropiats per la portada d’aigües del polígon fins al nucli urbà de Sant Pere Molanta, uns treballs que es preveuen iniciar "de manera immediata", segons apuntava el mateix alcalde. <br />En el torn de precs i preguntes, ERC i CiU van coincidir en què es reclamés al departament d’educació una data ferma per realitzar la millora de la pista de Sant Pere Molanta, "quan més aviat millor".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: