Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV desmenteix que actuï per al desgast i recorda que va fer la proposta de residència el 2007

ICV desmenteix que actuï per al desgast i recorda que va fer la proposta de residència el 2007 quan governaven els socialistes.

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds consideren "sense sentit" les afirmacions de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull sobre que les peticions per construir una nova residència per a gent gran als terrenys de l’antic INCAVI només es fan desgastar el seu govern.<br />El regidor Bernat Villarroya ha volgut deixar clar que aquesta no és la manera dels ecosocialistes de fer política i que, si ho fan, és pel bé de Vilafranca. Villarroya recordava que aquesta proposta de la residència la van fer l’any 2007 i en aquell moment governaven els socialistes.

Des d’Iniciativa creuen que Vilafranca té la necessitat social, amb 4.243 persones majors de 75 anys, i amb una piràmide d’edat que fa preveure un increment elevat de la demanda de places, de tenir un equipament com aquest. Hi ha, a més, un terreny adequat i disponible per fer-hi la residència, el de l’antic INCAVI, actualment sense ús, hi ha el projecte ja licitat al Butlletí Oficial de la Província el 15 de setembre de 2008 i hi ha els diners per construir l’obra, 3 milions d’euros del Pla E per al 2010.<br />Pel que fa al ritme de concertació de places per part de la Generalitat, fet que permet rebaixar el cost per a la persona usuària, Villarroya confirma que aquesta ràtio és més elevada que en altres ciutats però apunta que s’ha de seguir treballant perquè la necessitat hi és i hi serà.

Villarroya també recorda que l’estiu de l’any passat van ser els mateixos regidors i regidores de CiU, llavors a l’oposició, els que van impulsar a l’Ajuntament una moció, que ICV també va recolzar, demanant una nova residència i que "és ara que estan al govern" que han canviat de posició.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: