Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Crit unànime contra la violència masclista

El missatge contra la violència masclista es transmet a Vilafranca a través del teatre en el dia internacional contra aquesta xacra social.

Ahir, 25 de novembre, era el dia internacional contra la violència envers les dones i arreu de la comarca se celebraven actes per a commemorar aquesta data i conscienciar la població sobre aquest problema. Al Saló de sessions de la Casa de la Vila tenia lloc l’acte central, una actuació teatral amb l’obra aDONAr-se, creada i dirigida per Toni Regueiro. Per mitjà de la teatralització de tres escenes es plantejaven tres moments en que es poden donar episodis de violència vers les dones i com es pot reconduir la situació. La regidora del Pla per la Igualtat Ramona Suriol explicava que a través del teatre s’havia pogut fer arribar el missatge d’una forma molt més planera, amb els sentiments per davant de la raó.

Després de la representació, a la plaça de la Vila, tenia lloc la lectura del manifest de la diada a càrrec de l’Albert Abella, director de l’Escola d’Art Arsenal, que s’acompanyava de la pintada de globus blancs que després s’enlairarien. Abella va llegir un manifest en què les administracions es comprometien a treballar per acabar amb la violència contra les dones.

L’acte va comptar amb l’animació musical del grup Estramoni i també s’hi va instal·lar una parada informativa per donar a conèixer els recursos a l’abast de les dones que pateixen violència masclista.
 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: