Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Colom: "La Catalunya d’avui ja no és només d’un color, però té la mateixa aspiració de ser independent"

El president de la sectorial d’Immigració de Convergència Democràtica, Àngel Colom, ha participat al llarg d’aquest dimecres a Vilafranca en un seguit d’actes i trobades amb entitats amb el denominador comú de tractar la realitat dels nouvinguts. I especialment en un moment de recessió econòmica com l’actual.

 D’aquí que hagi protagonitzat la conferència de premsa on ha abordat la situació de la immigració a la nostra comarca davant la crisi. Per fer-ho s’ha flanquejat del president de Convergència Democràtica a l’Alt Penedès, Raimon Gusi, o del responsable de la sectorial d’immigració a la comarca, Àngel García. <br />Colom ha insistit que en referència amb els nous ciutadans convé fer d’entrada una feina d’acollida pròpiament i tot seguit pedagogia, en aquests milers de persones de fora que han arribat al país en la darrera dècada.
Colom ha avançat que ben aviat, possiblement el gener vinent, es donarà a conèixer a l’Alt Penedès una entitat de joves d’origen llatinoamericà o marroquí, a més d’alguns nascuts a la comarca, que els uneix l’objectiu de treballar per ajudar en el procés d’integració dels nous catalans. I ho faran des de posicions catalanistes i fins i tot sobiranistes. Es tracta d’un moviment juvenil que ja actua a nivell de Catalunya.

Colom vaticina que la Catalunya d’avui i de demà ja no és només d’un únic color, en referència als múltiples orígens. Ara bé, insisteix que ha de ser el mateix país: amb l’aspiració “de sempre d’acabar sent independent”. El responsable d’Immigració de Convergència Democràtica ha visitat l’associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles Llum del Nord, on s’ha entrevistat amb els seus membres. Les trobades no han finalitzat aquí. N’ha fet una amb l’alcalde, Pere Regull. Abans, amb els responsables de la mesquita de l’avinguda de Tarragona. La jornada l’ha tancada participant de les Parelles Lingüístiques a l’Escorxador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: