Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Textos i música per repassar la Vilafranca literària

El primer itinerari literari per Vilafranca de l’Institut d’Estudis Penedesencs repassa els indrets més literaris de la vila a través de textos i música.

L’Institut d’Estudis Penedesencs organitzava aquest diumenge el primer itinerari literari per Vilafranca del Penedès. L’activitat estava pensada per la professora de llengua i literatura catalana Maria Rosa Gil Via qui havia articulat un crèdit variable per a l’escola on treballa sobre aquesta matèria. És a dir, sobre la literatura vinculada a Vilafranca d’una manera o altra. L’itinerari començava a la Plaça del Penedès, on es trobaven els participants, i s’anava desenvolupant en un recorregut pels carrers del centre. A cada punt on parava la comitiva es llegia un text que hi tingués a veure i joves músics interpretaven una melodia. Els autors dels quals es llegien textos eren molt variats: de Milà i Fontanals a Pere Grases passant per Josep Pla i Josep Maria de Sagarra entre molts altres.

En el transcurs de l’itinerari es van poder sentir poemes i prosa de molts estils diferents. L’itinerari també es farà a El Vendrell i a Vilanova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: