Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC considera que el Pacte Nacional per les Infrastructures té en compte totes les demandes i projectes estratègics per el Penedès

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya Roberto Labandera, portaveu també en matèries de política territorial, ha explicat a la seu dels socialistes de Vilafranca les qüestions principals del recentment signat pacte per les infrastructures, i les seves implicacions per la comarca.

<p />

Labandera ha comentat que el pacte recull un seguit de necessitats bàsiques a nivell de país, com ara la mobilitat sostenible i segura, el foment del transport públic, l’aposta per la inversió ferroviària, la correcció del dèficit energètic, la garantia del consum de l’aigua de boca i regadiu, la planificació dels equipaments de residus, l’arribada de la fibra òptica a tots els municipis i la generació de sòl en condicions per a l’activitat econòmica.<br />A banda d’aquestes grans qüestions, Labandera ha remarcat que el Pacte té en compte totes les demandes i projectes estratègics per el Penedès, tant en temes de xarxa viària, xarxa ferroviària o integració tarifària; i arribant també a plantejar consensuar sòl per la logística al gran Penedès. El diputat insistia en que fer infrastructures és crear ocupació, treballar per la cohesió social i equilibrar el territori.

Pel que fa al corredor mediterrani i el seu pas per la nostra comarca, Labandera ha apuntat també que ha de permetre millorar les connexions amb la resta del país; però respectant també el que es planteja en el Pla Director de l’Alt Penedès. Labandera insistia en que ha de permetre la creació d’una xarxa ferroviària de mercaderies; així com el desdoblament de la 340. El pacte apunta que s’han de crear aquestes infrastructures, però no especifica com han de ser.

La signatura recordem-ho va ser divendres, i va comptar amb el suport dels grups polítics que donen suport al govern, els 5 departaments de la Generalitat implicades en el pacte, tres diputacions, l’Associació i la Federació de Municipis, els sindicats UGT, CCOO i Unió de Pagesos; el RACC, el Consell de Cambres de Comerç i PIMEC. <br />És un pacte que es marca com a límit el 2020, amb una inversió al llarg d’aquests 12 anys de 100.000 milions d’€; un 70% per part del Estat i un 30% de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: