Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca també donarà suport a la celebració d’una consulta com la d’Arenys

La capital de l’Alt Penedès passa a engrossir la llista de municipis i ciutats catalanes a plantejar-se convocar consultes per a l’autodeterminació de Catalunya, i que ara ja en són més d’una seixantena.

Vilafranca compta a hores d’ara amb una proposta de consulta que impulsen tres entitats cíviques locals i que tindria el suport de més de la meitat dels 21 regidors que conformen el consistori, segons ha explicat el president de la Comissió 11 de Setembre, Jaume Claramunt. A aquesta s’hi afegeixen la delegació altpenedesenca d’Òmnium Cultural i la Plataforma pel Dret a Decidir, que aspiren totes tres a aconseguir encara una majoria més àmplia a l’Ajuntament. <br />Les tres entitats han fet una crida prendre part en un acte conjunt a la societat civil vilafranquina i a les formacions polítiques de la Vila a una reunió que se celebrarà l’1 d’octubre, dijous vinent, per constituir una nova plataforma que tiri endavant la consulta. Es parla a nivell nacional d’organitzar-la per al 13 de desembre. Molts municipis la podrien celebrar aquesta data. Ara bé, si hi ha una convocatòria general, Vilafranca s’hi acolliria sempre que la comissió o plataforma que s’hagi de crear sigui àmplia i ho pugui posar en marxa. El procés de la consulta es preveu que sigui molt més elaborat que no pas en el cas d’Arenys. <br /><br />La comissió ja disposa ara mateix del suport En Xarxa per a la Independència, Reagrupament i l’Institut d’Estudis Penedesencs. Tot i que es reconeix que és un recolzament incipient encara i que caldrà aglutinar i sumar altres col·lectius i entitats diverses de la Vila i comarca. <br />L’objectiu de la consulta o referèndum passa no tant pel nombre de participants sinó per la llibertat d’elecció i per les conviccions fermes que puguin expressar els qui acudeixin a les urnes.

La reunió inicial que ha de constituir la comissió serà a dos quarts de nou del vespre, dijous vinent, com dèiem, a l’Escorxador de Vilafranca. Tothom que n’estigui interessat pot posar-se en contacte amb els promotors a l’adreça electrònica que de moment és provisional <a href="mailto:"></a>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: