Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP dona un vot de confiança al nou director de l’Incavi

Unió de Pagesos dona un vot de confiança al nou director general del Incavi, que te un perfil més tècnic que els anteriors

El responsable de la vinya de Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Josep Marrugat, considera que el nomenament del nou director general del Incavi respon a un perfil més tècnic, i per tant esperen que pugui fer una bona feina per el sector. Així doncs, el nomenament de Oriol Guevara com a màxim responsable del Incavi, tot i que arriba tard segons el sindicat pagès, podria aportar una feina més positiva des de l’administració per afavorir el sector.

D’altra banda, Unió de Pagesos ha lamentat que aquesta verema que està finalitzant s’hagin produït novament inspeccions en les explotacions agràries. Una situació que per Josep Marrugat ve a posar més pressió sobre un sector i uns professionals que tenen moltes dificultats per tirar endavant. Com a exemple Marrugat parlava de cartes que han rebut pagesos del Baix Penedès i el Tarragonès en que se’ls demanava hores teòriques per hectàrea i contractació de personal tant d’aquesta verema com de les passades.

Remarquen des de UP que cal controlar la contractació de treballadors il·legals, però que al mateix temps cal tenir present que és un sector en que hi ha molt treballador familiar i col·laboració veïnal durant la verema.<br />Pel que fa al moment actual de la verema, Marrugat ha apuntat que es troba molt avançada, i que ha estat curta en quan a quilos però amb molt bona graduació. Considera per tant Marrugat que es pot parlar d’una molt bona collita, però que un any més es veu tacada per uns preus molt baixos que posen en dificultats la continuïtat de moltes explotacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: