Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"Jocs, poemes i cal.ligrames" és el títol amb què la Sala dels Trinitaris obre les portes amb una nova exposició

És una mostra de l’obra escultòrica del badaloní Jordi Tolosa, amb una vintena de peces d’aquest reconegut artista que té una llarga trajectòria com a escultor i que ha participat en exposicions col·lectives i individuals de renom internacional.

La seva obra proposa una exploració a través de l’objecte que li atorga sovint un valor poètic i plàstic absolutament autònom. Hi aplica mètodes que tan ens poden parlar d’una escultura com d’una narració. Cadascuna de les seves obres és un punt de reunió on cada signe, cada element que hi participa té un propòsit concret sense deixar espai per a la casualitat. Són obres molt acurades on la relació entre la paraula i la imatge hi és molt present. <br />Els materials que utilitza com el ferro, l’alumini o la llum són plens de contrastos que donen una contundència visual creant sempre un clima metafòric de transmutació. La presència poderosa de la paraula reforça la contextualització de significacions, sobretot per precisar conceptes.

Tolosa fa servir estructures primàries però amb la seva particular poètica va més enllà de les sensacions perceptives o les impressions retinianes i intenta que els seus relats, experiències o il·lusions despertin la nostra curiositat psíquica i física, perquè, en el fons, el que vol és que pensem i que participem de la seva proposta, no buscant respostes lògiques, sinó penetrant en el seu món, tan racional en les formes com críptic en els continguts. I és que finalment, la seva és una poesia que transforma les especulacions en objectes, que fa corpòries les idees.

L’exposició es podrà veure a la Sala dels Trinitaris fins al 25 d’octubre, de dimecres a dissabte de 6 a 8 del vespre i diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 del vespre. Els dies 3, 10 i 17 d’octubre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ofereix visites comentades a l’exposició. Són sempre a les 7 del vespre i no és necessària la inscripció prèvia. Per a visites escolars cal trucar al 93 890 04 50 de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: