Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Anècdotes a la biblioteca

Màrius Serra incideix en la importància de la lectura i en la tasca cultural que desenvolupen biblioteques com la de Vilafranca.<br />

<br />La conferència institucional de l’11 de setembre a Vilafranca se centrava aquest any en l’aniversari de la Biblioteca Torras i Bages, el setanta cinquè. L’escriptor i periodista Màrius Serra era l’encarregat de pronunciar aquesta conferència el dijous al vespre, vigília de la diada, al saló de plens de l’ajuntament de Vilafranca. Màrius Serra va oferir un parlament en què incidia en la importància de la lectura i en la tasca que desenvolupen les biblioteques com a eina per a difondre la cultura. Serra va acabar amb tres anècdotes que ell mateix havia viscut a l’interior d’una biblioteca. <br /><br />El conferenciant ja havia estat a Vilafranca per a pronunciar el pregó de la Fira del Gall del 2005. I, com és habitual quan ell intervé, també en aquest cas va fer gala de la seva faceta com a estudiós i col·leccionista d’enigmes, jocs de paraules i tots els fenòmens de la ludolingüística. A més de com a narrador d’anècdotes i de fets coneguts a través d’ell mateix a bé dels seus mestres. La conferència de Màrius Serra va arrencar més d’una rialla però també va oferir moments per a la reflexió i per a l’actualitat, en referir-se, per exemple, a la consulta popular d’Arenys de Munt i les decisions judicials que hi anaven lligades. <br /><br />L’acte institucional va acabar amb un llarg aplaudiment per al conferenciant i amb la intervenció de l’alcalde Pere Regull, qui va parlar de la importància de seguir celebrant la diada nacional de Catalunya. I de no recordar-la com una derrota, sinó com un punt d’inflexió que recorda als catalans que han de seguir treballant.<br /><br />Els regidors de la CUP no van assistir a l’acte.<br />Un cop acabada la conferència, la comitiva municipal es va dirigir al monument a Lluís Companys al barri de La Girada. Allà van fer l’ofrena i van cantar l’himne dels Segadors.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: