Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Relleu al ball de bastons de Vilafranca

El Ball de Bastons de Vilafranca organitza una trobada de colles bastoneres per donar solemnitat al seu relleu generacional.

Com és tradició, el relleu en el Ball de Bastons de Vilafranca es fa per colles senceres, és a dir, la totalitat d’una colla abandona el Ball mentre que una de completament nova passa a ocupar el seu lloc. En aquesta ocasió, el grup actual és substituït per un conjunt de 12 joves balladors, en gran part antics membres d’aquest ball en la Festa Major dels petits, i que porten una llarga trajectòria d’assajos per tal de tenir les coreografies ben a punt per a la present Festa Major. <br />Ahir al vespre, els nous balladors assajaven al parc del Poble Nou amb l’ajut d’alguns dels antics. El Sergi Cercós és un dels veterans i recorda que la seva colla marxa havent ballat durant uns quants anys i havent fet el rècord de pavanes. Cercós confia plenament en el relleu i explica que el dijous es farà una trobada bastonera que servirà també per presentar la nova colla.

La colla anterior i la nova s’han mantingut en contacte durant tot aquest any per tal de fer el relleu més fàcil i perquè els nous balladors arribin rodats a la festa major.

La nova colla incorpora a la formació un graller propi amb el que ja ha treballat durant els assajos com també renova l’escut del Ball que canvia quan es renoven els balladors. Els nous components del ball tenen moltes ganes de sortir a ballar al carrer però reconeixen que el nivell és molt alt.

Demà, dins dels actes previs a la Festa Major de Vilafranca 2009, el Ball de Bastons de la vila ha organitzat, com comentava Sergi Cercós, una petita mostra de colles d’arreu del Penedès dins la qual es farà l’acte simbòlic de relleu dels balladors de la colla. La mostra començarà a les sis de la tarda a la Plaça Jaume I amb una cercavila que recorrerà el centre de la vila passant per la Plaça de l’Oli, Plaça Constitució, Carrer de La Parellada, Rambla Nostra Senyora, Carrer de St. Joan i Plaça de la Vila. Seguidament, a la mateixa plaça es presentaran les colles participants i es representarà el relleu generacional de la colla vilafranquina. En acabat es farà una ballada conjunta. L’acte es clourà amb un sopar de germanor amb les colles participants.<br />Les colles participants en la trobada seran: Ball de Bastons de la Llacuna, Bastoners de Llorenç del Penedès, Ball de Bastons de Torredembarra, Ball de Bastons de La Munia i les colles entrant i sortint del Ball de Bastons de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: