Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rumbeta, estrella de la nit del 28

<br />La nit musical del 28 s’encetava al punt de la mitjanit amb el ball de Festa Major que va tenir lloc a la plaça de la Vila. Els encarregats d’amenitzar-lo van ser en aquesta ocasió els integrants del grup El Tren de la Costa.<br />

Però la primera nit de gresca festamajorenca va tenir el seu plat fort en la que es batejava d’entrada com la “nit de rumba”. El parc de Sant Julià era l’escenari triat per acollir els clàssics de Los Manolos, que ben entrada la matinada van fer ballar d’allò més un nombrós públic. El seu era un repertori basat en l’autèntica rumba catalana en què van rescatar grans clàssics del gènere com ara “All my loving”, el cèlebre “Amics per sempre” o “Barcelona poderosa”. <br />Poc després de les tres de la matinada agafava el relleu en aquesta nit de la rumba el grup de Gertrudis, a qui la crítica musical, per cert, considera com el conjunt que ha revolucionat la rumba catalana, ja que la fusiona amb d’altres estils com el reggae, el latin o el funk. <br />Gertrudis considera Vilafranca com una segona casa i ha recordat els inicis de la carrera més enllà de la seva comarca. <br /><br />Amb sis anys a l’esquena, els del Vallès Oriental compten amb tres discos al mercat i amb un balanç de més de mig miler de concerts. Tot plegat corroboren el fet que es tracti d’una de les bandes més emergents dels últims temps al país. <br /><br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: