Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Inxa, sardanes i música de banda

La tarda del 29, en ser el primer dia de la festa és una de les més actives de la més típica. El concert d’inxa, el concert de banda i les sardanes han marcat els principals focus d’interès.<br />

<br />A la Plaça Sant Joan tenia lloc un dels actes tradicionals de la festa major de Vilafranca, el concert d’inxa. Les colles de grallers, els flabiolaires i timbalers i la resta de músics participen cada tarda del 29 en aquesta audició a l’aire lliure que serveix per a preparar tothom de cara a la processó. El concert d’inxa permet descobrir i redescobrir com els instruments d’inxa resulten polifacètics i versàtils. Els diferents grups aprofiten per tocar peces tradicionals però també per fer arribar a les oïdes dels espectadors melodies que no se senten habitualment amb la textura de la gralla.<br />FRAGMENT<br />Les sardanes tenien lloc a la Plaça Penedès i serà de fet aquí on se celebrin la resta de ballades. La cobla Catània era l’encarregada d’amenitzar la tarda per als aficionats a aquesta dansa popular. Se n’han animat molts i la plaça estava força plena ja només començar.<br />La cobla Catània és una colla vilafranquina nascuda l’any 1990 gràcies a l’impuls de l’agrupació folklòrica del Casal. Actualment està formada per una dotzena de músics de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.<br /><br />La banda també tenia avui una cita especial. A les sis de la tarda es feia el primer concert al pati de l’escola Estalella i Graells. <br /><br />La Banda Artística de Merza ha ofert un repertori variat en el qual s’han pogut sentir temes com Cielo Andaluz, de Pascual Marquina, l’obertura 1812 de Tchaikovsky o la fantasia eslava de Carl Hone.<br />Aquesta nit, a dos quarts d’una de la matinada, la banda gallega oferirà un nou concert al pati de l’Estalella.<br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: