Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Assaigs intensos dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca no descarten la torre de nou per aquest diumenge a l’Arboç i preparen amb intensitat les properes actuacions.<br />

<br />Ahir a la nit començaven a Cal Figarot els assaigs més forts de cara a les actuacions d’aquest cap de setmana i de la festa major. Els Castellers de Vilafranca van preparar proves de 3 i 4 de 9 amb folre, torre de 9 amb folre i manilles, pilar de 8 amb folre i manilles, 3 i 4 de 9 amb folre i agulla i també de 3 de 10 amb folre i manilles. De cara al cap de setmana els Castellers de Vilafranca tenen les dues darreres actuacions abans de la Festa Major. Dissabte a dos quarts de set al Catllar, amb la Vella de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona. I diumenge a la una, a l’Arboç, amb la Vella i la Joves de Valls. El cap de colla David Miret apunta que a El Catllar volen plantar dos castells amb agulla i el tres de nou, a més del pilar de set i, l’endemà, repetir l’actuació de La Bisbal. Miret, però, no descarta la torre de nou per l’Arboç.<br /><br />Miret demana la màxima participació en tots els assaigs que ha convocat la colla per als propers dies. D’entrada el de divendres i el de dilluns vinent a dos quarts de nou del vespre per preparar els troncs, les manilles i els folres a Cal Figarot. Però també i especialment el del dimecres que ve a les deu de la nit, l’assaig a la plaça de la Vila.<br /><br />I encara quedarà l’assaig del dijous a Cal Figarot per tal de mirar de completar els darrers apunts de cara als tres dies de Festa Major.<br /><br />L’assaig d’ahir es feia just després de l’assaig jove. Els Castellers de Vilafranca els van iniciar al mes de juliol cada dimecres a les vuit del vespre i han tingut una bona acollida ja que s’han captat nous castellers joves. Un dels responsables d’aquests assaigs, l’Antoni Santisteban. Santisteban, refermava aquesta bona resposta i apuntava que els joves participaran a la festa major dels petits.<br /><br />La idea que tenen els Verds és de recuperar l’essència de l’antiga Colla Jove dels Castellers de Vilafranca, una colla integrada per joves i canalla, per així diversificar més les edats de la colla.<br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: