Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’edita un llibre sobre Sant Fèlix escrit per Josep Maria Juncà i Antoni Ribas

L’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb Caixa Penedès, edita el llibre Sant Fèlix, el romà fet vilafranquí, escrit per Josep Maria Juncà i Antoni Ribas.

El llibre, de més de 400 pàgines, és un estudi de la recepció que els ciutadans de Vilafranca fan de la relíquia de Sant Fèlix, de com neix la devoció envers aquest màrtir romà i s’engresca una festa que esdevé Festa Major de la vila.<br />Els autors han fet una tasca de recerca en els diversos arxius en els que s’hi troba recollida informació de la vila i dels principals protagonistes que té el procés de recepció de la relíquia. La investigació abasta des de mitjans del segle XVII fins entrat el XIX i el XX. El treball també recull com creix la devoció i constata les diverses rogatives que es fan a la vila pràcticament des de l’endemà d’arribar la relíquia. Sant Fèlix va ser el patró de l’aigua -de la pluja i del bon temps- i al cap de 76 anys va ser votat compatró de la vila, per formar una tríade protectora amb Sant Ramon de Penyafort i Sant Jocund. Junt amb les rogatives s’estudien els textos dels oratoris que des de 1722 van cantar-se, dels goigs -les diverses versions literàries- i la imatgeria del sant des de les icones gràfiques impreses (12 models inicials) a les estampes i les 10 imatges corpòries que s’han fet. <br />El llibre es posa a la venda a partir de 15 de juliol. El mateix dia es farà una presentació a Barcelona, a les 7 de la tarda, al Museu Diocesà (av. de la Catedral, núm. 4) i el 21 d’agost, com un acte previ de la Festa Major de Vilafranca, es farà una presentació a l’Auditori del Vinseum, a les 7 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: