Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova protesta a UTYMAT

Els treballadors d’UTYMAT han tallat la N-340 per protestar davant la situació de l’empresa i no descarten altres mobilitzacions

Aquest matí els treballadors d’UTYMAT s’han concentrat davant de la fàbrica a Santa Margarida i els Monjos per tal de mostrar el seu rebuig a la situació que viuen des d’octubre de 2008, i que ha tingut el seu darrer episodi en l’ERO d’extinció de contracte que ha presentat la direcció amb la inclusió de 86 noms de treballadors, d’una plantilla de 140 persones.<br />El concentrats mostraven pancartes i lemes denunciant el que consideren terrorisme empresarial, i denunciat l’actitud de la família Clotet, que son els accionistes majoritaris. De davant de les instal·lacions d’UTYMAT, els manifestants s’han adreçat fins a la N-340 al seu pas per Santa Margarida i els Monjos, i han tallat la circulació. El president del Comitè d’Empresa, Fernando Herrera, explicava els motius de la concentració que estaven realitzant.

Entre les principals demandes que es fan des dels treballadors, és que es retorni a les instal·lacions d’UTYMAT tota la feina que en els darrers mesos la direcció ha anat traient i portant a altres empreses del grup. Herrera explicava que han sol·licitat una vaga legal per tal de reivindicar les seves peticions, que avui ha tingut aquesta acció contundent de tallar la carretera, i que tindrà continuïtat dimecres amb una concentració de treballadors d’empreses del sector de l’automoció a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Demà, dimarts, la representació dels treballadors i de l’empresa, així com dels administradors concursals, estan citats al Departament de Treball de la Generalitat per fer una primera reunió dins del període de consultes d’aquest darrer ERO d’extinció de contracte presentat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: