Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de l’urbanització Can Coral corren el risc que els hi embarguin les seves propietats

Degut a les tasques de reparcelació obligatòries a totes les urbanitzacions els veïns de Can Coral, al municipi de Torrelles de Foix, es troben amb la dificultat que han de pagar unes quantitats molt elevades per les quotes urbanístiques.

Degut a aquest fet, molts van demanar un ajornament dels pagaments que, tant des de Contribució, com des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, se’ls hi va acceptar. El problema arriba ara quan, des de la Diputació de Barcelona, reclamen aquests diners al veïns perquè, segons diuen, s’han superat les quotes urbanístiques que es podien concedir. Malgrat això, els veïns asseguren que no poden pagar ja que es tracta d’unes quantitats de les quals no disposen. Una altra de les conseqüències seria l’aturada de les obres, tal i  com ens explicava la presidenta de l’associació de veïns dels sis polígons de Can Coral, Tere Rodríguez.

A més a més, denuncien que l’ajuntament va sanejar les seves comptes amb 500.000€ extrets de les quotes urbanístiques destinades a Can Coral, una pràctica totalment il·legal. <br />Els veïns es queixen que l’ajuntament, i no la Diputació, no ha sabut gestionar les quotes de Can Coral creant un deute de 1.400.000€, i per aquest motiu, els veïns que no puguin pagar veuran com els són embargades les seves propietats. Els veïns afirmen que estan oberts al diàleg perquè tots els veïns puguin pagar sense sortir perjudicats. D’altra banda també destaquen que aquesta és una època difícil per urbanitzar degut a la situació econòmica actual.

Com a solució apunten que dins el pla de sanejament que l’ajuntament de Torrelles de Foix té previst fer, també hi incloguin el deute amb Can Coral.

<br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: