Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU arrenca el compromís del Tripartit de crear el nou àmbit funcional del Penedès el 2010

Joan Raventós, diputat de CiU, ha arrencat el compromís del Govern Tripartit d’iniciar, a l’octubre de 2009, la tramitació de la modificació de la Llei 1/1995 del Pla Territorial General de Catalunya, perquè sigui aprovada el 2010, segons la qual es modifiquen els 7 àmbits funcional de Catalunya i es crea un de nou: el del Penedès.

<br />El nou compromís del Govern arriba després que CiU presentés en la Comissió de Política Territorial del Parlament una iniciativa de control sobre la creació d’un àmbit funcional de planificació territorial que inclogui l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i els municipis de l’Anoia. Raventós, a través d’un comunicat, ha explicat que el procés que ha iniciat el Govern ha estat sempre el d’anar a remolc del Parlament i a instàncies dels grups de l’oposició. Un fet què, consideren des de CIU, demostra que el Govern no creu en el model que es vol impulsar amb aquestes resolucions. <br />En el comunicat també s’especifica que, mentre la Comissió de Política Territorial del Parlament aprova la creació de l’àmbit funcional del Penedès, els grups que donen suport al Tripartit estan actuant en el Pla parcial Metropolità, el del Camp de Tarragona i el de les Comarques Centrals, que tenen una afectació en la creació de l’àmbit funcional del Penedès. Per tant, considera Raventós, l’aprovació de l’àmbit funcional del Penedès podria estar condicionat per tots aquests plans parcials i quedar devaluat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: