Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bon nivell de recollida selectiva de residus

L’Alt Penedès és una de les comarques amb millors resultats de recollida selectiva de residus de la regió metropolitana.<br />

Darrera del Garraf, amb un 37,2% de recollida selectiva de residus, i del Maresme, amb un 37,1%, se situa la comarca de l’Alt Penedès, amb el 35’5%. Això és el que es desprèn de l’estudi de les dades de residus municipals 2008 a la regió metropolitana. <br />El conjunt de la regió metropolitana, tot i estar per sota de la mitjana de recollida selectiva de Catalunya, es troba en una bona situació per assolir-la properament.<br />Segons l’estudi, els municipis estan fent un esforç en la recollida selectiva dels residus municipals. En el cas de l’Alt Penedès, la recollida selectiva es consolida amb un lleuger augment que es veu més clarament en la separació del vidre i els envasos de plàstic.<br /> <br />El model català de gestió de residus municipals es fonamenta a generar menys residus i obtenir més recuperació. L’objectiu és aprofitar el màxim de materials recuperables que puguin retornar al cicle productiu, amb el conseqüent estalvi d’energia i matèries primeres que això suposa, i tractar tots els residus abans que arribin al seu destí final. <br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: