Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una xerrada organitzada per Bosc Verds serveix per exposar els pros i contres de la recollida selectiva porta a porta

L’escorxador va acollir aquesta xerrada que organitzada per el col·lectiu ecologista volia servir per explicar a la ciutadania el model de la recollida selectiva de les escombraries porta a porta.

Van participar-hi representants de l’Associació de Municipis Catalans per a la recollida selectiva i també el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Isidor Rando, un dels municipis de la comarca en que està implantat aquest sistema de la recollida selectiva a nivell integral.<br />De fet a Sant Sadurní el sistema s’ha mostrat efectiu a nivell d’augmentar el percentatge de brossa que es recupera. Es va passar d’un 27% a un 83%; amb el canvi del sistema de contenidors al carrer al que hi ha ara, en que únicament es troben pels carrers de la capital del cava els contenidors de vidre. Rando explicava que la ciutadania ha fet un gran esforç per tal que el sistema respongui; però també remarcava que econòmicament els costos son defensables. Apuntava a més a tall d’exemple que s’ha de tenir present que a la capital del cava la quota de la brossa és de les més baixes de la comarca.<br />Parlant de la possibilitat de portar aquest sistema a Vilafranca, Rando considerava que s’han de valorar les peculiaritat de la vila, però que en principi ell considera que el sistema és aplicable a tot arreu. Segurament fent-ho per etapes, però és un concepte assumible.
En la xerrada es van apuntar algunes qüestions que s’han de vetllar i millorar en un futur proper per augmentar el percentatge de recuperació. En aquest sentit, Rando feia èmfasi en la implantació de la bossa compostable, ja que sinó acaben produint-se penalitzacions al final del procés.

A la sessió no hi va assistir gaire públic, però si que hi havia representació dels grups municipals de CiU, CUP, ERC i ICV a l’Ajuntament de Vilafranca que van aprofitar per recollir informació sobre aquest sistema que pugui servir per ajudar a implantar la recollida selectiva porta a porta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: