Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un maridatge amb vins de xarel·lo ofereix una gran gamma de vins de qualitat

Aquest divendres passat la Capella de Sant Pelegrí de Vilafranca va vestir-se de gala per acollir tot un esdeveniment eno-gastronòmic.

L’acte estava organitzat pel restaurant Gat Blau amb el suport de la D.O. Penedès, i la participació de cinc bodegues penedesenques que oferien els seus respectius xarel·los. La idea d’aquest muntatge va ser del responsable de la web dels Someliers, Ricard Tenorio, que ja havia assessorat altres vegades maridatges pel restaurant vilafranquí. Tot i que en aquesta ocasió l’objectiu era més ambiciós, Tenorio explica que van rebre moltes complicitats.
El menú del sopar permetia gaudir de cinc plats característic del Penedès cuinats per Gat Blau, i que combinaven amb els xarel·los de les cinc bodegues participants. La preparació prèvia al sopar havia estat molt intensa.

En el transcurs del sopar els enòlegs anaven explicant les característiques dels seus vins, i perquè s’havien escollit els plats per acompanyar-los.<br />L’acte també comptava amb el suport del Consell Regulador de la DO Penedès. El seu director ens destacava que el xarelo és la varietat que més identifica el Penedès.

Les bodegues que participaven en aquesta activitat culinària van ser Colet, Albet i Noya, Ferré Catasús, Pardas i Parató.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: