Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull considera d’un cinisme absolut que el PSC vulgui donar lliçons sobre l’AVE quan ells no van solucionar res

Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Vilafranca Pere Regull en resposta a les declaracions que a primers de setmana feia Francisco Romero sobre la reunió del govern de Convergència a Madrid per parlar sobre l’AVE.

Regull ha qualificat de cíniques les paraules de Romero volen donar lliçons, tenint present que si s’està on s’està a Vilafranca en relació al pas de l’AVE és per culpa de la inacció del PSC. L’alcalde ha recordat que per conveni hi ha una comissió de seguiment de les obres que s’havia d’anar reunint; però des de finals de 2005 fins a finals de 2008, no es va fer cap reunió. Precisament, apunta Regull, en el moment en que es feien els treballs per fer passar les vies per Vilafranca, amb la qual cosa el seguiment de les obres va ser pràcticament nul.

Regull ha volgut explicar també que ell va tornar satisfet de la reunió de Madrid perquè per primer cop ADIF i el Ministeri reconeixien que podien estar equivocats, i que els seus estudis sobre vibracions potser no son correctes. Explicava l’alcalde que si l’estudi que ha encarregat l’Ajuntament demostra que hi ha més vibracions, ADIF accepta asseure’s a parlar-ne.

Remarcava Regull però, que en aquest sentit hi ha un fet greu, i és que l’estudi independent que ha encarregat l’Ajuntament tothom es pensava que ja estava fent-se; però resulta que el govern del PSC a Vilafranca no l’havia encarregat i ho han fet ells després d’arribar a l’alcaldia.

Finalment l’alcalde explicava que volen treballar tots a una en aquestes qüestions tant importants per la vila, i que per això han convocat una reunió amb els portaveus dels grups municipals i representants dels veïns per el divendres 26 de juny; prèvia a la reunió que el dia 30 tindran amb el director de la línia de l’AVE Madrid-Barcelona-Figueres i en que es volen plantejar tots els punts que preocupen els vilafranquins sobre el pas d’aquesta infrastructura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: