Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Millorar la qualitat de la DO Penedès

La Denominació d’Origen Penedès planteja, amb un nou Pla Estratègic, la millora de la qualitat com a objectiu prioritari de futur.

 

S’ha presentat als mitjans de comunicació el recentment aprovat Pla Estratègic de la DO Penedès, que es va iniciar a mitjans del 2008 per iniciativa del Consell Regulador i que, en la seva concreció, ha comptat amb una participació activa dels principals agents del sector vinícola.<br />El resultat ha estat un posicionament concretant un seguit de línies d’accions de treball que marcaran l’evolució de la Denominació d’Origen i dels seus vins en els propers anys.<br />El president del consell regulador, Francesc Pasqual, assenyala que s’hauran de desenvolupar durant els propers tres anys i que passen inicialment per reorganitzar el comitè de tast per tal d’assolir que el consumidor percebi amb més concreció la qualitat dels productes emprats sota el segell de la DO Penedès.<br />També es vol treballar sobre el territori, posant en marxa definitivament el registre de vinyes, separant les que es dediquen al cava de les que es dediquen al vi.

El president del Consell Regulador de la DO Penedès destaca que cada vegada més el consumidor demana informació en l’etiquetatge per conèixer la traçabilitat dels productes. Aquest major control i rigor en la qualitat tindrà uns costos en el sector.

La DO Penedès continuarà treballant amb la diversitat de varietats i de vins que elabora la zona, i plantejarà  aquesta diversitat com un valor. En aquest sentit, però cal destacar el treball per categoritzar les varietats i en primer lloc l’impuls a la varietat de raïm Xarel.lo en vins blancs com un estendard de la DO Penedès, ja que es tracta d’una de les varietats més autòctona i singular de les que es conreen al Penedès. Com a mostra de la qualitat que es pot assolir amb el xarel.lo ahir es va acabar l’acte de presentació del Pla estratègic de la DO Penedès amb un tast de diferents vins elaborats amb aquesta varietat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: