Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador del Cava atorga la qualificació d’‘excel·lent’ a la Collita 2008

El Comitè de Cata del Consell Regulador del Cava, un cop finalizat el procés de qualificació dels vins base cava, ha valorat qualitativament la collita 2008 i de manera unànime ha acordat proposar al Ple del Consell qualificar aquesta collita d’excel·lent.

El Comitè de Cata ha valorat les dades analítiques ponderades per tipus de vins de totes les partides que s’han presentat a qualificació, la seva puntuació en cata, així com el comportament i evolució que observen en la seva experiència professional.<br />La qualificació d’excel·lent’ se li dóna amb caràcter general al vi base de la collita 2008, que preludia la qualitat del CAVA a obtenir després del seu procés d’elaboració. Sent un apunt de singularitat d’aquest any el comportament qualitatiu de la varietat Xarel·lo, una de les tradicionals que entren a formar part dels vins base.<br />Els aspectes més importants que han afavorit els factors de qualitat del raïm han estat el bon desenvolupament vegetatiu; la acurada sanitat amb què ha arribat a la bodega; el lent procés de maduració amb diferències importants de temperatura entre el dia i la nit que ha propiciat la formació d’aromes; l’equilibri en el contingut d’àcids i la graduació alcohòlica.<br />La verema es va desenvolupar entre mitjans d’agost i mitjans d’octubre, i el període de qualificació ha durat uns quatre mesos, des de novembre fins al febrer. S’han qualificat 165 milions de litres, dels quals 151,5 milions són de vi blanc i 13,5 de rosat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: