Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diverses empreses, entitats i institucions signen acords per apadrinar trams de la riera de Llitrà

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l’alcalde de Vilafranca signava avui acords de custòdia del territori per apadrinar diferents trams de la riera de Llitrà amb diferents empreses i entitats.

<br />El Centre Àgora ha acollir la signatura d’acords d’aquest tipus amb les empreses Imprès Ràpid S.L., Maquinària Gual, Avista technologies, Brose, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), la DO Penedès, i els Castellers de Vilafranca.
El passat 23 de desembre ja es van signar acords similars amb Cafès Novell, l’Agrupament Escolta Guia Pere II i Santa Maria de Foix, l’Associació Entrem-hi, Miguel Torres, l’Hospital de Vilafranca, l’Empresa Municipal Aigües de Vilafranca i el Patronat Municipal d’Esports. <br />La riera del Llitrà forma part de la conca del riu Foix i manté encara un important valor natural i paisatgístic que cal preservar. La regidora de Medi Ambient Ramona Suriol destacava el valor natural de la zona just després de que els signants i els representants de l’ajuntament fessin una visita per la riera.

Suriol també es mostrava convençuda que més empreses i entitats es comprometran en tenir cura de la riera i el seu entorn.

A finals d’aquest mes de juny començarà, per segon any consecutiu, la Casa d’Oficis ‘Riera de Llitrà’, que estarà tot un any treballant en la recuperació d’aquesta riera i la creació d’un itinerari per a activitats de passeig, esports, natura o turisme. Els alumnes treballadors netejaran i desbrossaran el bosc de ribera i reforestaran alguns trams amb arbres i vegetació autòctona, continuant la feina iniciada en la primera Casa d’Oficis riera de Llitrà. Col·locaran també elements de fusta tractada, com tanques i passeres, i caixes niu per a facilitar la nidificació de diferents espècies d’ocells i rat-penats. L’objectiu del projecte és crear un itinerari naturalístic al llarg dels 3 quilòmetres i mig en que la riera discorre pel terme municipal de Vilafranca. Es tracta de preservar i potenciar el bosc de ribera de la riera de Llitrà i donar a conèixer aquest patrimoni natural del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: