Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des del Pla per la Convivència i el Civisme consideren que cal aprofitar les eines a l’abast per integrar la població nouvinguda

Aquesta setmana s’ha fet balanç dels dos primers mesos i mig de funcionament de l’Oficina Municipal d’Acollida. En aquest temps ha atès 223 persones que s’han empadronat per primer cop a Vilafranca; i procura ajudar-los en la seva adaptació a la nostra societat.

El regidor del Pla per la Convivència i el Civisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Fernando Garcia, comentava que en aquests moments a Vilafranca hi ha prop d’un 15% de la població que prové d’altres països, i que per tant cal fer un esforç per cohesionar aquests nouvinguts.
Per fer aquesta tasca, el regidor posava de manifest que cal aprofitar temes culturals, com poden ser les creences religioses, però parlava també de la feina que han de dur a terme les associacions de veïns de la vila.

Finalment parlava del català, que ha de ser eina de comunicació i vehicle per permetre la integració de les persones que arriben a casa nostra, i no un element de distanciament o una barrera.

En aquest sentit, per exemple, en la valoració de funcionament de l’Oficina Municipal d’Acollida, s’especifica que hi ha fins a un 83% dels atesos que tenen un alt desconeixement del català, i d’aquests un 32% de la població nouvinguda no pot comunicar-se ni en català ni en castellà.<br />Altres dades que es van presentar en aquesta valoració dels primers mesos de funcionament tenen a veure amb les zones d’origen dels nouvinguts, que te el Marroc com a principal país de procedència, en una 43% de les ocasions. Els països sud-americans en global representen un 34%; i un 16% son de nacionalitat espanyola. Una de les principals causes d’arribada al municipi és el reagrupament familiar.<br />L’Oficina Municipal d’Acollida es troba al carrer de Santa Maria número 2, a la primera planta; i obra de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a la 1 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: