Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ADIF es compromet a assumir el cost de les reparacions de les esquerdes en 22 habitatges afectats per les obres del tren

Aquest matí diputats al Congrés de Madrid, diputats al Parlament de Catalunya i membres del grup municipal del PSC a Vilafranca han fet una visita a la zona afectades per les obres de cobriment i soterrament de les vies.

Entre els representants socialistes al Congrés hi havia el coordinador i portaveu adjunt Dani Fernández, que ha afirmat que fruit de les darreres reunions que ell ha tingut amb el president d’ADIF la passada setmana, podia avançar que els estudis encarregats per aquest organisme sobre les problemàtiques de vibracions i sorolls a Vilafranca estaven ja molt avançats.<br />Fernández apuntava que de les conclusions que els van avançar es pot extreure que hi ha un llistat de 22 edificis afectats amb esquerdes o danys a l’estructura que es podrien derivar de les obres a les vies. Seria un estudi independent que estaria també avalat per la Universitat Politècnica de Catalunya. Pel que fa als sorolls, explicava que es parla de dues solucions, una de les més immediates podria ser unes pantalles acústiques.
De la conversa amb el màxim responsable d’ADIF, Fernández ha comentat també que se’n desprèn una voluntat clara de posar fi als problemes sorgits a la vila, i fer-ho amb pressupost propi d’ADIF.

Com a mostra de la bona predisposició de l’administrador de infrastructures ferroviàries, el diputat a Madrid comentava que l’informe de la UPC parla de que només 5 dels 22 habitatges afectats es pot dir que siguin més o menys clarament fruit de les obres, mentre que en les 17 casos restants es parla d’alguna possibilitat. Tot i això, la proposta d’ADIF serà per el paquet de 22 edificis que es contemplen en el primer informe.

Per la seva banda el portaveu del grup municipal socialista a Vilafranca, Francisco Romero, ha recordat que aquests estudis que es preveu que en pocs dies puguin estar completats i arribin oficialment a mans de l’Ajuntament, son fruit del treball que ha estat fent el PSC en els darrers mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: