Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Projecte de Llei de Barris per a Sant Julià

L’Ajuntament de Vilafranca presenta a la Generalitat el projecte de Llei de Barris per a Sant Julià.

L’Ajuntament ha presentat la proposta de Projecte d’Intervenció Integral al Barri de Sant Julià a la sisena convocatòria de Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya amb una inversió prevista de 4,8 milions d’euros. El barri de Sant Julià és un dels vuit barris vilafranquins, continuació natural del centre històric medieval, amb un nucli antic al voltant del carrer de Sant Pere. És a l’entorn d’aquesta zona central del barri que es delimita l’àmbit d’actuació del projecte de Llei de Barris presentat. Sant Julià, que té una extensió de 16 hectàrees i una població propera als 3.800 habitants, ha patit un procés de degradació que requereix d’actuacions de millora. El Projecte ha de contribuir a la prevenció i a la solució d’aquests factors, per afavorir la millora urbanística, social i econòmica del barri. S’han definit vint-i-cinc actuacions i els objectius que es plantegen són: la remodelació de l’espai públic a les places de la Sardana i de Sant Julià, convertint-les en espai de referència i centralitat del barri, propiciar la revalorització residencial i comercial de l’eix històric i vertebrador del barri, el carrer de Sant Pere, optimitzar l’ús dels equipaments, existents o de nova creació, amb finalitats socials, culturals o educatives i articular totes les actuacions des del foment i la millora del medi ambient.

Del conjunt d’actuacions incloses, destaca la remodelació de les places de Sant Julià i la Sardana, la reurbanització del carrer Sant Pere i d’alguns carrers transversals i dels carrers Pere El Gran i Abat Copons, la potenciació dels espais annexes al Claustre de Sant Francesc com a espai públic o la construcció d’un nou equipament al carrer Pere El Gran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: