Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’il·lustrador Lluís Masachs pintarà una paret dels jardins de Cal Figarot

Masachs i els Castellers de Vilafranca signaven aquesta setmana un conveni de col·laboració pel qual l’artista vilafranquí pintarà una obra seva a una de les parets dels jardins de Cal Figarot.<br />

Es tracta d’una paret de cinc per cinc metres, situada a un costat de l’escala que baixa de la terrassa als jardins. I està precisament a l’espai on assaja la canalla a l’estiu. Serà una obra de gran format que començarà a treballar-se en qüestió de mesos. Com que portarà feina, per les seves dimensions, la gent que vagi a Cal Figarot podrà veure com treballa l’artista.<br /><br />Masachs encara no té una idea fixada del què farà. Però el que està clar és que hi haurà castells i, probablement, elements relacionats amb el folklore i els elements de festa de Vilafranca i del Penedès.<br /><br />L’il·lustrador afronta un repte per les grans dimensions de l’obra i també haurà de tenir en compte que la pintura està al carrer en l’ús dels materials. Però, en tot cas, els Castellers es comprometen a mantenir l’obra en bon estat.<br /><br />Aquesta és només una de les moltes novetats que ja es comencen a veure al local dels Castellers de Vilafranca. L’escala d’entrada ha estat restaurada i l’espai del bar està totalment remodelat i decorat amb grans fotografies de castells. A la barra també hi ha una fotografia panoràmica de Vilafranca, obra de Toni Galitó. D’altra banda, s’ha habilitat un espai amb ordinadors per connectar-se a internet i està previst instal·lar un projector i una gran pantalla, a més de dues pantalles de plasma.<br /><br />Assaig dels Verds previ a les Fires i per celebrar el final de les obres de millora de la Cafeteria de Cal Figarot<br /><br />Divendres els Castellers de Vilafranca realitzen l’assaig especial de Fires de Maig, a les 10 de la nit a Cal Figarot. El Cap de Colla, David Miret, fa una crida per tal de que hi assisteixi el major nombre de castellers i convida a tots els aficionats a participar-hi, ja que diumenge hi ha la intenció de portar a plaça el primer 3 de 8 i la primera torre de 8 amb folre de la temporada, juntament amb el 4 de 8, que ja han descarregat en dues ocasions aquest any. <br />Al finalitzar l’assaig general, hi haurà coca i cava per tothom, i música per celebrar les Fires i el final de les obres de reforma i millora que s’han realitzat els darrers mesos a l’espai del bar-cafeteria de Cal Figarot.<br />Diumenge, a les 10 del matí, hi haurà el tradicional esmorzar de Castellers Veterans a Cal Figarot i durant tota la jornada, s’exposaran els dos autocars personalitzats de la Colla davant de la seu social.<br />L’actuació castellera de Fires, que coincideix amb la III trobada de Colles del Penedès, començarà a les 12 del migdia, a la Plaça de la Vila, i comptarà amb la participació de 5 colles: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Vilafranca, Jove dels Castellers de Sitges, Minyons de l’Arboç i Xicots de Vilafranca.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: