Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra es presenta com l’alternativa a la sociovergència a Sant Quintí

Dissabte passat Esquerra de Sant Quintí va realitzar un acte informatiu obert a tothom on Miquel Florido, president de la secció local, i Pol Pagès, regidor portaveu a l’Ajuntament van fer una valoració de la situació política local dels dos primers anys de l’actual mandat.

<p />

Florido va deixar molt clar que el compromís d’Esquerra amb els quintinencs és el seu programa electoral. També va destacar que Esquerra fa oposició en positiu, lluny de l’oposició a què estaven acostumats a Sant Quintí on fer oposició volia dir posar pals a les rodes a l’equip de govern.<br />Per la seva banda, Pagès va qualificar la legislatura de desgavell perquè hi hagut 3 alcaldes en només 4 anys, fet que al parer dels republicans mostra una crisi política del model sociovergent que ha imperat en els últims 26 anys. El líder republicà explicava que el model basat en el "totxo" de créixer per créixer de CiU s’ha acabat, i que el model del PSC de poble dormitori metropolità no és el que volen els quintinencs. Pagès va explicar que aposten per un municipi viu, dinàmic i del Penedès que prioritzi sectors com el turisme i que més enllà de buscar grans empreses que porten pa per avui i gana per demà es doni suport a les petites i mitjanes empreses de Sant Quintí. <br />Sobre els reptes de la legislatura com el POUM o l’escola nova, els republicans van explicar que és imminent un acord entre CiU i PSC sobre el POUM, que pot anar més enllà de l’aprovació inicial que va condicionar Esquerra el maig del 2007 i establir un sostre urbanístic més elevat, cosa que n’augmentaria el creixement.

Pel que fa a l’escola, els republicans van mostrar-se farts dels tripijocs del Departament d’Educació perquè al final hauran fet mans i mànigues perquè l’escola nova s’inauguri a una setmana de les properes eleccions municipals amb el socialista Ramon Creixell d’alcalde. Això demostraria la instrumentalització de la cosa pública per part d’alguns partits perquè és incomprensible com s’està allargant el procés de construcció del nou centre.<br />A precs dels assistents de perquè Esquerra no havia entrat a formar part de govern d’acord al potencial del grup, la resposta va ser clara. L’actual govern només fa gestió i un govern municipal també ha de fer política, també ha de governar, també ha de planificar quin poble vol per als propers anys d’acord a un projecte.<br />Finalment, el portaveu dels republicans va afirmar que a la propera legislatura Esquerra serà a govern, que el pacte CiU-PSC no es repetirà i els republicans seran l’alternativa a la sociovergència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: