Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’històric roure de Can Codorniu, s’ha esberlat

Aquest roure va ser el primer arbre que la Generalitat va catalogar com a monument.

Pels amants de la natura i sobre tot pels afeccionats als arbres monumentals aquesta és una mala notícia, però també en general per la gent del Penedès, que pot presumir de tenir a les seves contrades un element molt singular.<br />La pluja, el vent i més de cinc-cents anys d’edat han provocat que el conegut roure de Raventós i Blanc es descalcés aquest Divendres Sant. L’arbre ha quedat inclinat cap al sud amb la copa recolzada a terra i part de les arrels trencades. Experts en botànica i tècnics de la Generalitat avaluen ara quines opcions de supervivència té l’exemplar i, de moment, demà s’intentarà recol·locar-lo per observar com reacciona. Les persones que treballen en aquestes tasques també indiquen que el trencament d’unes branques a l’hivern va precipitar la caiguda de l’exemplar, que patia des d’aleshores una descompensació de pes a la part més voluminosa.<br />Des que Josep Maria Raventós i Blanc, l’hereu de Can Codorniu, va decidir fundar la seva pròpia cava l’any 1986, el roure va passar a ser-ne el símbol. Al logotip de l’empresa hi apareix per recalcar-ne la singularitat. L’arbre va ser el primer a ser catalogat com a monumental per part de la Generalitat l’any 1987, juntament amb el Pi de les Tres Branques a Castellar del Riu.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: