Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Exposició d’Ex-Libris al MerCat

L’Associació Catalana d’Exlibristes ha presentat a Vilafranca l’exposició de la mostra d’ex-libris sobre la temàtica "Del vi i de la vinya" i sobre la iconografia dels galls.<br />

<br />Ara fa 50 anys es va celebrar a Barcelona el 6è Congrés Europeu d’ Ex-libris, que va ser un notable reconeixement per a la projecció de la cultura artística catalana en el refinat camp de les tècniques de gravat i en el de la importància del col·leccionisme català. Per això, l’actual Associació Catalana d’Exlibristes ha celebrat en el marc del Institut d’Estudis Catalans unes jornades commemoratives del cinquantenari d’aquell congrés. Ha examinat el passat, el present i el futur del exlibrisme a Catalunya, i un grup dels participants, ha realitzar una cloenda consistent en una selecta mostra, informativa i divulgativa, d’ex-libris que es troba a Vilafranca i que tindrà continuïtat durant una setmana. <br />L’acte d’inauguració es va fer aquest dijous al Mercat de la Carn.<br /><br />El col.leccionisme d’exlibris té poc relleu generacional, a tenor de l’edat dels participants en les jornades commemoratives tot i que Francesc Orenes, destaca que es poden considera com les primers creacions de disseny de marca.<br /><br />Donat que els actes es fan a Vilafranca, els ex-libris que s’exposaran són sobre les temàtiques del vi i de la vinya, així com sobre l’iconografia dels galls, fent referència a la popular Fira del Gall.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: