Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC convoca un premi que reconeix la figura de Salvador Armendares

Salvador Armendares va ser regidor de Vilafranca i diputat al Parlament de Catalunya.

<br />
Esquerra Republicana de Catalunya de Vilafranca ha iniciat una sèrie d’iniciatives destinades a la recuperació de la nostra memòria històrica, tant la del partit com la de Vilafranca i la del Penedès. Com a exemple, recentment ha presentat una moció a l’Ajuntament, aprovada per unanimitat, per recordar i homenatjar el consistori escollit el 1934 i que va ser foragitat pel franquisme. En aquesta línia, la secció local d’Esquerra ha convocat un premi anual per fomentar i difondre la figura de Salvador Armendares i Torrent, que s’atorgarà a una persona o entitat penedesenca que s’hagi destacat per la seva acció social, esportiva o cultural. La concessió del premi servirà per recordar i explicar la importància de la persona del Doctor Salvador Armendares.

Salvador Armendares era metge de professió. Va néixer a Malgrat de Mar, però en venir a Vilafranca es va integrar fins al punt que des de la seva condició de diputat, va gestionar la creació d’una vegueria al Penedès i en mots propis, pronunciats al saló de plens de l’ajuntament vilafranquí, va dir que ho feia no com a cosa localista sinó cercant l’assentiment popular de la comarca , el que podria contribuir a afermar la de la Catalunya autònoma.

L’Executiva local d’Esquerra ha decidit impulsar la institució d’aquest premi amb tot el rigor que requereix la personalitat homenatjada. És per això que ha volgut tenir una cura especial de tots els detalls de l’organització de l’esdeveniment. Així, ha elaborat un dossier per difondre la figura de Salvador Armendares i ha escollit un Jurat del Premi entre personalitats de mèrit. El Premi, físicament, és una figura d’un motiu molt penedesenc i el lliurarà el President de la Secció local en un acte organitzat pel partit que tindrà lloc en el marc del I Dinar del Penedès commemoratiu de la República, aquest proper dissabte a Canyelles.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: