Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Disminució insuficient dels accidents laborals

Els accidents laborals a la comarca disminueixen un 2’67%, en part per la baixada de l’ocupació que ha provocat la crisi.

<br />El sindicat Comissions Obreres ha presentat avui els resultats de l’Antena de la Salut Laboral 2008, coincidint amb la celebració del dia mundial per la salut laboral. L’estudi conclou que els accidents laborals a la comarca de l’Alt Penedès han baixat gairebé tres punts, un 2’67%. Es tracta d’una disminució molt lleugera en comparació a les dades generals de Catalunya, un 8%, o d’altres comarques com el Garraf, un 10%. Des de CCOO consideren que la xifra és positiva però insuficient.<br /><br />En aquest sentit, els representants del sindicat han afirmat que la lleugera disminució es deu més a la baixada de l’ocupació a causa de la crisi econòmica que no pas als esforços de les empreses per reduir la sinistralitat. Com a exemple, per sectors, la construcció ha rebaixat la sinistralitat laboral en un 20% mentre que el sector serveis l’ha augmentat en un 3%.<br /><br />Pel que fa a les dades concretes, l’Alt Penedès ha comptabilitzat un total de 2.334 accidents. D’aquests, 2.319 han estat lleus, 63 menys que l’any passat. I, 13 han estat greus, dos menys que al 2007.

<br />Però, durant el 2008, s’han produït dos accidents mortals, un més que l’any anterior. Els accidents mortals han tingut lloc, un al sector serveis i un al sector indústria.<br />Per sectors, la majoria dels accidents, un 47% es troba a la indústria, un 38% als serveis, un 11% a la construcció i un 3% al sector primari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: