Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Camins per a la transformació social i política a l’Equador.

Dins el cicle de xerrades ‘Pobles en Lluita’ les organitzacions independentistes Endavant, CUP i Intersindical-CSC van organitzar la xerrada ‘L’Equador: procés de transformació social i polític, lluites i camins’ que es va fer aquest divendres passat a l’Escorxador de Vilafranca.

<br />La xerrada anava a càrrec de Víctor Morocho, responsable d’educació de l’entitat equatoriana FENOCIN.<br />Es tracta d’una confederació d’organitzacions camperoles i indígenes a l’Equador que està treballant, com moltes altres entitats, en el procés revolucionari de retornar el poder de decisió als ciutadans dels països en vies de desenvolupament del sud d’Amèrica.
Víctor Morocho explica que es tracta d’un canvi que mereix una reflexió internacional.

Entre d’altres aspectes, des de l’organització camperola equatoriana FENOCIN es considera molt important lluitar per disposar d’una moneda única dels països del sud , que pugui fer de contrapunt al dòlar americà.

L’activista camperol equatorià també va assenyalar que cal lluitar per aconseguir la sobirania alimentària dels països en vies de desenvolupament , lluitant contra les grans multinacionals capitalistes , que fan de l’agricultura un negoci, sense pensar en els efectes sobre la salut de les persones, ni en el principi bàsic de la humanitat, de treballar per eliminar la fam al món.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: