Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acord amb la Generalitat per assolir descomptes en l’autopista en els propers anys

Ahir es va celebrar ple ordinari a la seu del consell comarcal de l’Alt Penedès. Un ple de tràmit bàsicament, però que en l’apartat d’informacions de la presidència va desvetllar un parell de notícies força destacades.

En primer lloc Francesc Olivella va explicar que el Departament de Governació de la Generalitat destinarà només un increment del 0’91% de la partida de pressupost corresponent al Fons Català de Cooperació Municipal. Aquesta partida és la bàsica per assumir els salaris dels treballadors del Consell Comarcal, que també per normativa tenen enguany un increment salarial del 3%. Els números no quadren i això pot situar el Consell Comarcal amb problemes de liquiditat.
<br />El president del Consell Comarcal expia que ja han sol·licitat una reunió amb el departament de Governació per tal de resoldre aquesta situació i reclamar que l’aportació de la Generalitat s’incrementi com a mínim en el 3%. D’altra banda Olivella va destacar també un acord verbal amb el secretari per la mobilitat Manel Nadal, per tal que en un futur es puguin aplicar descomptes als peatges de l’autopista AP-7 pels ciutadans de l’Alt Penedès, de la mateixa manera que la Generalitat va arribar a un acord en aquest sentit amb la comarca del Maresme.

Segons Francesc Olivella aquests descomptes podrien fer-se realitat en un o dos anys. Descomptes d’un 20% per vehicles amb una ocupació de tres o més persones, o per els usuaris habituals, que utilitzin un mínim de 15 dies al mes l’autopista.<br />D’altra banda en el ple del consell comarcal d’aquest dijous va pendre possessió del càrrec de conseller el convergent Joan Baptista Rubio, regidor dels Monjos, que substitueix a l’ex-alcalde de Santa Fe, Marcel Surià. També es va liquidar el pressupost del 2008, amb un superàvit de 230 mil euros, similar al de l’any anterior. Com a nota negativa es va assenyalar un descens del 57% del pressupost disponible per la demora de pagaments de la Generalitat.

Finalment el ple va aprovar per unanimitat una moció demanant al Ministeri de Foment que resolgui amb caràcter d’urgència els problemes d’accés a la carretera N-340 al seu pas pels municipis de Subirats, Avinyonet , Sant Cugat, Olèrdola i Vilafranca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: