Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Pere de Riudebitlles recorda els bombardeigs

Aquest diumenge es durà a terme una jornada de memòria històrica per recordar els fets que van passar relacionats amb l’aviació durant la guerra civil, a Sant Pere de Riudebitlles.

<p />

L’acte està organitzat pel Grup de Recerques històriques de Sant Pere de Riudebitlles i l’Institut d’Estudis Penedesencs i consistirà en una caminada per explicar el bombardeig que va patir el poble a finals del desembre de 1938. <br />La caminada començarà a les 9 del matí des de la Plaça de les Eres en direcció a l’antic molí paperer de Cal Ròmul que fabricava paper de filtre per a les caretes antigàs durant la guerra. Tot seguit s’anirà cap al barri de l’Altra Banda per veure els cràters i les senyals que van deixar algunes de les bombes que van ser llençades als afores de la població. L’esmorzar es farà a la font de Turró i després s’arribarà fins  a Mirambe. La tornada es farà per l’antic

camí de Capellades arribant al punt de sortida aproximadament a les 2 del migdia. <br />Els actes es reiniciaran a les 6 de la tarda, al local de les Escoles velles, amb una xerrada sobre “Els bombardeigs franquistes a l’Alt Penedès” a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat, mentre que Joan Batista Morgadas del Grup de Recerques Històriques parlarà del camp d’aviació de Sabanell, els allotjaments dels pilots, els intercanvis d’aliments i el bombardeig del desembre de 1938.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: