Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romeva visita COVIDES

L’eurodiputat d’ICV Raül Romeva defensa a la comarca que els interessos del territori han de ser escoltats a Brussel·les.<br />

<br />Aquest dissabte l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) Raül Romeva, ha visitat les instal·lacions del celler central de Covides, a Sant Sadurní d’Anoia. La visita s’emmarca en la voluntat de l’eurodiputat d’establir contacte directe i sobre el terreny amb estaments destacats del sector vitícola especialment amb aquells que, a diferència de les grans empreses, els és difícil comptar amb una estructura de lobbie a Brussel·les. En aquest sentit Romeva ha compartit amb els productors la incongruència pel fet que, d’una banda, a la Unió Europea s’estigui liberalitzant progressivament la possibilitat de plantar noves vinyes, fins i tot en zones no tradicionals i sotmeses a regadiu; mentre per l’altre costat s’incentiva l’arrencada d’explotacions i s’estableixen preus baixos sobre la base de la presència d’excedents. En aquest sentit, Romeva ha dit que els interessos del territori han de ser escoltats a Brussel·les.<br /><br />Romeva, que estava acompanyat de la representant penedesenca a l’executiva nacional d’ICV, Marta Otero, i de diversos regidors i dirigents de la formació ecologista a la comarca, ha destacat el valor que té per al Penedès el fet de disposar d’un sector com el del vi i el Cava. <br /><br />Apuntava que, tot i les dificultats, en època de crisi econòmica, esdevé especialment estratègic des d’un punt de vista socio – econòmic i territorial a causa del seu caràcter de vinculació a la proximitat. Romeva diu que aquest és un clar valor afegit a defensar.<br /><br />Romeva ha valorat positivament l’aposta creixent del sector del vi i el Cava per potenciar l’enoturisme, les agrobotigues i la restauració.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: