Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pla de rodalies obsolet

CiU demanarà que el Parlament de Catalunya declari formalment que el pla de rodalies és insuficient.

<br />El portaveu de CiU a la comissió de política territorial Josep Rull i el diputat vilafranquí Joan Raventós han parlat aquesta tarda del pla de rodalies de Barcelona i l’àmbit funcional de planificació territorial del Penedès. Pel que fa al pla de rodalies, Rull ha afirmat que neix obsolet i que impedirà la millora de la velocitat comercial de la xarxa per no preveure la quadriplicació de vies. El diputat de CiU subratlla que l’única manera de possibilitar trens semidirectes és mitjançant la quadriplicació de vies i recorda que el projecte més emblemàtic del Tripartit en matèria de rodalies, la Via Orbital que uniria Vilanova i Mataró passant per Vilafranca, desapareix com a prioritat.

Rull ha afegit que l’estat ha retallat dos mil milions d’euros de la inversió que preveia i que el pla no resisteix la comparació amb el pla de rodalies de Madrid, que contempla més inversió i més millores. Per tots aquests motius, CiU presentarà una moció al proper ple del Parlament amb tres objectius. Primer, que el Parlament de Catalunya declari formalment que el pla és insuficient. Segon, que el govern espanyol acompleixi el compromís dels més de sis mil milions d’inversió que havia anunciat. I, tercer, que es quadripliquin les vies i que la línia orbital sigui prioritària i de plantejament immediat.<br /><br />Pel que fa a l’àmbit funcional de planificació territorial del Penedès, els diputats han mostrat la resposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques a la seva sol·licitud d’una còpia de la memòria del projecte de llei que ha de permetre la creació de l’àmbit. Aquesta resposta diu que l’àmbit no ha estat objecte d’una memòria de projecte de llei específica. Per això, Rull ha dit que se senten enganyats, ja que aquesta memòria s’havia d’haver aprovat el passat 11 de novembre i, segons diu, aquest fet demostra que no hi ha cap mena d’intenció d’apuntar cap a la vegueria Penedès.<br /><br />A petició dels diputats del territori penedesenc, CiU presentarà una proposició al ple del Parlament dels dies 1 i 2 d’abril per demanar la creació immediata d’un àmbit de planificació específica pel Penedès.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: