Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pau Gasol es compromet a difondre el cava per tot el món

La Confraria del Cava Sant Sadurní acaba d’investir a Los Ángeles a Pau Gasol com a Cavaller Confrare d’Honor, en la que ha estat la primera Investidura Internacional de l’entitat als Estats Units.

<p />

Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, encapçalant el consell capitular de l’entitat, ha oficiat la solemne cerimònia amb la imposició cavalleresca de l’espasa a l’espatlla del jugador de Sant Boi de Llobregat, Pau Gasol. <br />Gasol ha demostrat la seva fidelitat al cava bevent-se de cop la copa de cava, tal com marca la tradició, i ha manifestat que el cava forma part de la seva vida, de les celebracions i dels moments de joia i que la seva vida ha anat lligada al cava. També ha destacat que la cerimònia d’investidura té per ell un sentiment especial perquè suposa un reconeixement al meu treball per part d’aquells que representen una part important de la cultura i de la història de Catalunya i d’Espanya, com és el cava. Després de signar el diploma de Confrare d’Honor, Gasol ha signat en dedicatòria una de les seves camisetes dels Lakers per a la Confraria del Cava.<br />En la cerimònia, que ha tingut lloc fa unes hores, també s’ha investit com a Cavaller Confrare de Mèrit el cuiner vilafranquí Daniel Olivella, propietari del restaurant B44 Catalan Bistro de San Francisco, considerat un dels millors restaurants dels Estats Units per la publicació americana USA Today. Altres personalitats del sector de la distribució i de la gastronomia dels Estats Units han rebut també el títol de Cavallers Confrares de Mèrit, com han estat el somelier Lucas Payà, qui ha treballat molts anys a El Bulli i ara treballa a Nova York, i Carlos Hubner-Arteta, distribuïdor de Caves Gramona als EUA.

La primera Investidura Internacional de la Confraria del Cava es completarà amb un programa d’activitats i visites a altres punts de la costa oest dels Estats Units, entre les que destaquen les visites a diferents cellers de les regions vitivinícoles de Napa Valley i Sonoma, on es celebrarà una nova investidura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: