Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oberta la presentació de plans de reestructuració i reconversió de la vinya

El DAR va publicar divendres al DOGC l’Ordre per la qual es regula la presentació i aprovació dels plans de reestructuració i reconversió de la vinya a Catalunya, fins al 2011.

<p />

El termini màxim d’execució dels plans serà de tres anys per als plans aprovats en el període 2008-2009 i el termini per a presentar  les sol·licituds per a la convocatòria dels plans 2008-2011 és el proper 13 de març.

Els plans es poden presentar de forma individual o col·lectiva. En aquest darrer cas, el nombre mínim de viticultors serà de vint. Alhora, els plans col·lectius es realitzaran en el marc d’un acord establert entre els viticultors. La superfície objecte de reconversió o reconversió no podrà ser inferior a 25 hectàrees per als plans col·lectius, però es podrà reduir a 10 hectàrees en els supòsits de plans col·lectius que estiguin integrats per un mínim de deu viticultors i en aquelles zones en què per les seves característiques es justifiqui que no es pot assolir el nombre mínim de viticultors. La superfície màxima dels plans individuals serà de 9 hectàrees per als plans triennals i de 3 per als plans anuals.

Una Ordre posterior regularà els ajuts corresponents a les actuacions de reconversió o reestructuració als quals poden acollir-se les persones viticultores a les que se’ls hi hagin aprovat els plans i destinin la producció de raïm obtinguda a la vinificació.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: