Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 40% de la vinya del Penedès està assegurada

<br />Un 40% de la vinya del Penedès està assegurada, un percentatge superior a la mitjana de l’estat.<br />

<br />La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat aquest matí al Centre Àgora una jornada per debatre sobre les assegurances agràries en el sector del vi. A les dues comarques penedesenques, un 40% de les vinyes estan assegurades. Es tracta d’un percentatge superior a la mitjana de l’estat però encara insuficient per garantir una bona rendibilitat de les collites. <br />La idea de la jornada organitzada per la FCAC era plantejar a les cooperatives la importància de que els pagesos contractin assegurances per protegir les seves collites i deixin de pensar en les assegurances com en un cost més i no com a una inversió rendible. El cap de la branca del vi de la Federació de Cooperatives Joan Salvador Palau explicava que la climatologia està canviant i els pagesos no es poden arriscar a perdre les seves produccions.<br /><br />La jornada ha comptat amb les intervencions del director general d’Agroseguro a Catalunya Xavier Joana i el cap del servei de l’entitat estatal d’assegurances agràries del Ministeri José Antonio Gómez Barona. Joana ha explicat que es poden fer assegurances a la mida de cada client però que els dos riscos més importants que es cobreixen són la pedra i la gelada, a través d’una assegurança combinada, i també apuntava que, al Penedès, un 40% del que és assegurable, està assegurat. <br /><br />Per la seva part, des del Ministeri, Gómez Barona considera que encara queda molta feina per fer, sobretot tenint en compte la naturalesa de la vinya. A l’Estat Espanyol, només un 34% de la vinya està assegurada.<br /><br />Cal recordar que les assegurances agràries són sempre voluntàries i que l’estat i els governs autonòmics només intervenen en les subvencions.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: