Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dones contra el patriarcat i els efectes de la crisi

La vulnerabilitat de les dones en un entorn de crisi econòmica centra la commemoració del 8 de març de la coordinadora antipatriarcal del Penedès.<br />

<br />La coordinadora, formada pels diversos col·lectius de l’esquerra independentista de Vilafranca i la comarca, va convocar una concentració el dissabte a la tarda a la Plaça de la Vila per commemorar el dia internacional de les dones. El lema de la concentració era “El Patriarcat, com el capitalisme, no se’l refunda, se’l combat” i estava subtitulat amb la frase “dones, la crisi ens fa més precàries”. L’objectiu era posar de manifest que les dones són encara més vulnerables en una situació de crisi econòmica. Sense poder-ho evitar tenen assignades les tasques de tenir cura de la canalla i dels més grans i, en molts casos, es veuen abocades a una major dependència econòmica.<br /><br />La concentració també va servir per protestar contra les retallades de l’estat en matèria de serveis socials. Aquestes retallades implicarien directament més problemes per a moltes dones en l’àmbit de la llar.<br /><br />Els actes que ha preparat la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès entorn al 8 de març tenen continuïtat el proper dissabte 21 de març amb una taula rodona titulada “Treball sexual versus prostitució” i la projecció del film Princesas, de Fernando León de Aranoa. Serà a les set de la tarda al casal independentista El Cep. Finalment, el 4 d’abril, també un dissabte, hi haurà un Cabaret antipatriarcal a les onze de la nit a l’Ateneu Popular X. <br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: