Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

78% de seguiment de la vaga de mestres a Catalunya

Segons CCOO, el 78% dels centres públics catalans estan seguint la vaga, que té especial repercussió en els centres d’educació Infantil i Primària i en els centres de les Zones d’Educació Rural.<br />

<br />Quan s’han obert les escoles i instituts no hi ha hagut cap incident i s’estan complint els serveis mínims fixats, segons el Departament d’Educació. La protesta s’ha convocat en contra de les polítiques educatives de la conselleria, sobretot per la nova llei d’educació que està impulsant.<br />La crida a la vaga està registrant un seguiment del 78% als centres públics catalans, mentre que un 22% no està secundant l’aturada. El seguiment varia segons el tipus de centres. En les escoles d’educació Infantil i Primària, la vaga arriba al 83% de seguiment, seguits de les Zones d’Educació Rural (ZER), les escoles municipals, amb un 62% i els cicles formatius, amb el 57%. En canvi, on menys s’està notant l’aturada és a les llars d’infants i els Serveis Educatius.<br />Els sindicats preveien que a la comarca de l’Alt Penedès el seguiment seria d’entorn al 70% però no disposaran de dades definitives fins a la nit.<br />En el cas de Vilafranca, hem visitat els instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals per recollir les opinions dels seus directors respecte la vaga. En el cas de l’Eugeni, Toni Resta explicava que un 40% dels professors secunden la vaga i, al centre, només han vingut poc més d’una desena d’alumnes al matí. Recordem que els sindicats d’estudiants també s’han adherit a la convocatòria.<br /><br />Resta comentava, d’altra banda, que els alumnes podien fer vaga si la família els autoritzava i avui han estat avisant els pares dels alumnes que no han assistit classe sense haver presentat l’autorització.<br />Pel que fa al Milà i Fontanals, el director del centre Pere Martí, ha explicat que segueixen la vaga un 20% de l’alumnat i un 40% del professorat. Martí ha comentat la seva opinió personal sobre la situació del sector i creu fermament que és necessari dotar-lo d’estabilitat.<br /><br />Martí creu que l’educació té suficients problemes per resoldre com perquè el sistema vagi canviant constantment. També apunta que ha quedat demostrat que l’Educació Secundària Obligatòria ha resultat ser una mala mesura.<br /><br />La principal reivindicació d’aquesta nova vaga és que la nova Llei d’Educació de Catalunya sigui un instrument útil per cohesionar el món de l’educació i evitar la segregació educativa, tot aconseguint un servei públic més just i equitatiu. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: